سرد مزاجی یا عدم وجود میل جنسی؛ برسی علت و درمان سردمزاجی

سردمزاجی

کاهش میل جنسی یا همان سرد مزاجی مشکلی است که امکان وقوع آن در هر مرحله از چرخه رابطه جنسی، وجود دارد؛ روش های درمان سرد مزاجی مردان و زنان را بیان می کنیم.

 میل جنسی زنان و مردان از جمله نیازهایی است که امکان نزدیکی دو جنس مخالف را فراهم کرده و باعث شده که این دو در کنار یکدیگر مشغول به زندگی کردن شوند. میل جنسی همچنین باعث بقای نسل انسان نیز می­گردد. اما گاهی در مقابل افرادی که میل جنسی طبیعی و قابل قبولی دارند، برخی انسان­ها از عدم وجود میل جنسی به شدت رنج می­برند.

سرد مزاجی

تحقیقات انجام شده در زمینه میزان میل جنسی در زنان و مردان، نشان می­دهد که 43 درصد از زنان و 31 درصد از مردان از مشکل سرد مزاجی رنج می­برند. این نتایج حاکی از این موضوع است که زنان بیشتر از مردان به این مشکل مبتلا می­ شوند. بسیاری از زنان از بازگویی مشکل عدم وجود میل جنسی خود ابراز شرمساری می­ کنند و ترجیح می­دهند در خصوص این مشکل با کسی حتی همسرشان، گفتگو نکنند. سرد مزاجی در زنان مشکلی است که امکان وقوع آن در هر مرحله از چرخه رابطه جنسی، وجود دارد. چرخه پاسخ جنسی دارای چهار مرحله زیر می­ باشد:

  • بر انگیختگی
  • پلاتو (قبل از ارگاسم)
  • ارگاسم
  • فرونشینی

میل جنسی چیست ؟

مَیل جنسی (انگلیسی: Sexual desire) نوعی حالت انگیزشی و علاقه به موضوعات و فعالیتهای جنسی است یا می‌توان آن را خواست، یا نیاز یا اجبار به جستجوی موضوعات جنسی یا درگیر شدن در فعالیتهای جنسی نامید. (ویکی پدیا)

میل جنسی نوعی علاقه و تمایل به سمت موضوعات جنسی و نیز فعالیت های جنسی است. این میل را همچنین می­توان نیاز انسان به جستجوی موضوعات جنسی نامید. میل جنسی انسان عبارت است از ظرفیت وی برای داشتن تجربه رابطه جنسی و پاسخ­های شهوانی. تمایل جنسی از فردی به فرد دیگر متغیر است و نیز بسته به زمان و شرایط مختلف، تغییر می­کند.

اغلب انسان­ها دارای تمایلات جنسی هستند، اغلب از لحاظ جنسی تحریک شده و میل جنسی دارند. این افراد مجذوب انسان­های جذاب شده و میل به برقراری رابطه جنسی دارند. به طور معمول، با رسیدن فرد به سن بلوغ علاقه به فعالیت جنسی در وجود او افزایش می­یابد. میل جنسی پدیده ای پیچیده و جالب توجه است و نظر بسیاری از انسان ها را به خود جلب کرده است. این میل یکی از معمولی ترین رویداد های جنسی در زندگی مردان و زنان است. این حس ذاتی توسط محرک های درونی و بیرونی تحریک می­شود و این تحریک گاها به یک رفتار جنسی می­انجامد. میل جنسی از راه های گوناگون از جمله از طریق خیال پردازی شهوانی شخص و یا دیدن شخص که از نظر جنسی جذاب است، تحریک می­ شود. از دیگر  عوامل تحریک میل جنسی، می­توان به تنش جنسی اشاره کرد. تنش جنسی به معنای تمایل جنسی ناموفق در آمیزش جنسی می­باشد.

تمایلات جنسی گاه کم می­شوند و زمانی نیز اوج می­گیرند. میل جنسی یکی از جنبه­ های چرخه جنسی است که می­تواند به تعداد انسان­ها متنوع باشد. این میل حتی برای یک فرد در زمان­های مختلف، متغیر است. میل جنسی یک مفهوم غیر عینی و انتزاعی است. بنابراین تعریف دقیق آن و همچنین اندازه گیری آن سخت و تقریبا نشدنی است. این میل با نشانه ­های داخلی و یا خارجی در فرد آغاز شده و لزوما منجر به فعالیت جنسی نمی­ شود.

گفتنی است که ماهیت میل جنسی نوعی غریزه است. همان­طور که فرد هنگام احساس گرسنگی به دنبال غذا می­رود تا تنش گرسنگی خود را فرو نشاند، فردی هم که از لحاظ جنسی بر انگیخته شده، برای رفع تنش خود جویای رابطه جنسی است. چنین فردی با آمیزش جنسی و یا خود ارضایی به میل جنسی خود پاسخ می­دهد. میل جنسی پدیدهای کاملا پویاست و گاه به صورت ناخواسته شروع می­شود. اما گاهی رخداد این پدیده، در اثر پاسخ به یک تحریک جنسی است.

در برخورد با میل جنسی، دو رویکرد مختلف قابل بررسی می ­باشند. رویکرد اول نگاهی زیست شناختی و بیولوژیکی به مسئله میل جنسی دارد. محققان در این رویکرد، میل جنسی را از قالب نیروی انگیزشی درونی فرد همچون غریزه، نیاز و آرزو، مورد ارزیابی قرار می­ دهند.در این رویکرد، میل جنسی مانند سایر غرایز، در پاسخ به یک نیاز زیستی قرار داده شده است.  مانند گرسنگی که فرد را به غذا خوردن وامی­دارد. این پاسخ­ها عموما برای رفع یک نیاز زیستی است. پس در این رویکرد، میل جنسی یک نیاز زیستی تشخیص داده می­شود که فرد را به ایجاد رابطه جنسی بر می­انگیزد.

رویکرد دوم مربوط به نظریه های اجتماعی و فرهنگی است. میل جنسی تحت تاثیر عوامل فرهنگی و اجتماعی می­تواند تغییر کند، هدایت شود، کاهش و یا حتی افزایش یابد. محققان معتقدند که در واقع گاهی فرد به خاطر محدودیت های فرهنگی و اجتماعی، سعی در کنترل میل جنسی خود کرده و در مقابل آن بی اختیار عمل نمی­کند. به اعتقاد برخی صاحب نظران در این زمینه، رفتار جنسی انسان تحت تاثیر داشته­های زیست شناختی اوست اما برخی دیگر معتقدند که این رفتار پی آمد محیط و یا ترکیبی از هر دو رویکرد زیست شناسی و محیطی است.  

تفاوت های مردان و زنان در میل جنسی

میل جنسی در مردان نسبت به زنان زودتر نمود پیدا می­ کند. همه ما می ­دانیم که در سنین پایین، اشتیاق پسران برای انجام فعالیت های جنسی بیشتر از دختران هم­سنشان است. به طور متوسط، میل جنسی در مردان قوی تر و طولانی تر است و به دفعات، بیشتر از زنان تحریک می­شود. اما این مسئله به معنای کم بودن میل جنسی زنان نیست. هرچند زنان به تناوب مردان، تحریک میل جنسی را تجربه نمی­ کنند، اما به هنگام احساس، شدت میل جنسیشان با مردان برابری می­ کند.

مشکل سرد مزاجی
سردمزاجی زندگی زناشویی را تحت تاثیر قرار می­دهد.

سرد مزاجی در زنان آمیخته با اختلالات بر انگیختگی می ­باشد. معمولا میل و بر انگیختگی معمولا همزمان با هم و یا با فاصله زمانی کمی از هم رخ می­دهند. این همزمانی اصولا در زنان بیشتر از مردان است. از سری نشانه های در فرد، می­توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عدم وجود میل جنسی در فرد و یا کاهش چشمگیر این میل
  • عدم وجود افکار و خیالات جنسی و شهوت انگیز و یا کاهش این افکار به طور قابل ملاحظه ای در فرد
  • عدم پیش قدم شدن فرد برای شروع رابطه و نیز عدم پاسخگویی به درخواست شریک جنسی به منظور شروع رابطه جنسی
  • عدم مشاهده هیجان و لذت در فرد در حین برقراری رابطه
  • عدم واکنش فرد به تحریکات جنسی
  • کاهش سطح شدت احساسات بدنی در اندام­های تناسلی و غیر تناسلی شخص

سرد مزاجی در مردان، با کاهش و یا عدم وجود مکرر خیال ها و افکار شهوانی مشخص می­ شود. وقوع این امر در مردان گاهی موقعیتی بوده و گاهی نیز در تمام موقعیت ها رخ می ­دهد.

سردمزاجی در مردان بیشتر است یا در زنان

هم مردان و هم زنان در معرض ابتلا به مشکل عدم وجود میل جنسی قرار دارند. مشکلات جنسی اغلب در سنین بزرگسالی رخ می ­دهند. این امر ممکن است به دلیل ضعف جسمانی افراد مسن باشد. اما باید توجه داشت که مشکل سرد مزاجی تنها منحصر به سنین بالا نبوده و افراد جوان را نیز تهدید می­ کند.

عوامل و دلیل بروز سرد مزاجی

عوامل فیزیکی : بسیاری از شرایط فیزیکی و نیز پزشکی می­توانند زمینه ای فراهم کنند که زنان به دلیل عدم وجود میل جنسی، حاضر به شروع یک رابطه جنسی نباشند. بیماری هایی همچون کم خونی، دیابت، بیماری های عصبی و قلبی، عدم تعادل هورمونی، یائسگی و همچنین بیماری های مزمنی مانند بیماری های کلیوی و نارسایی کبد در ایجاد مشکل سردمزاجی در زنان نقش به سزایی دارند. علاوه بر موارد ذکر شده، عوارض جانبی برخی داروهای ضد افسردگی می­تواند باعث ظهور مشکل سرد مزاجی در فرد گردند.

عوامل روانی : این دسته از عوامل شامل استرس، اضطراب مرتبط با شغل، نگرانی در رابطه با عملکرد جنسی در طی مقاربت، مشکلات زناشویی، افسردگی، احساس گناه و یا اثرات مخرب یک رابطه تلخ جنسی در گذشته فرد می ­باشند. این عوامل به راحتی بر روی میل جنسی فرد تاثیر منفی گذاشته و او را به سوی مشکل سرد مزاجی سوق می­دهند.

عواملی مانند تغییر سطح ترشح هورمونی مانند تستوسترون و سایر هورمون­های مردانه در تعیین میل جنسی بسیار موثر می­باشد. علاوه بر این عواملی همچون افسردگی،استفاده بی رویه از مواد مخدر و الکل، استرس و نیز تجارب منفی اولیه در مورد رابطه جنسی، باعث ایجاد مشکل عدم وجود میل جنسی در مردان می ­شود. مواردی مانند مشکلات رابطه ای با شریک جنسی نیز باعث فرو نشانی و از بین رفتن میل جنسی در مردان می ­شود.

سرد مزاجی در زنان
سرد مزاجی در زنان بیشتر از مردان شیوع دارد

علل بروز سرد مزاجی در زنان

مشکلات رایج در عدم وجود میل جنسی در زنان شامل موارد زیر است:

میل جنسی مهار شده ؛ این مشکل به سرد مزاجی در زنان ارتباط دارد. عوامل بسیاری وجود دارند که می­توانند بر بروز این مشکل در زنان تاثیر بگذارند. تغییرات هورمونی، بیماری هایی همچون سرطان، شرایط درمانی مانند شیمی درمانی، افردگی، بارداری، استرس و خستگی از جمله این عوامل هستند. گاهی نیز شخص از روال منظم و تکراری رابطه جنسی خسته شده که این امر باعث ایجاد مشکل سردمزاجی در وی می­گردد.

ناتوانی در تحریک شدن ؛ عدم توانایی در تحریک کافی در طی فعالیت جنسی گاهی اوقات شامل لوبریکاسیون ناکافی مجرای رحم زن می­گردد. علاوه بر این، مشکل سرد مزاجی در زن ممکن است از عواملی همچون اضطراب و تحریک ناکافی قبل از رابطه، سر چشمه بگیرد.

فقدان ارگاسم ؛ عدم وقوع ارگاسم در زنان، ممکن است بر اثر دلایلی همچون بی تجربگی و یا کم تجربگی، عوامل روانی مانند احساس گناه، اضطراب و سو استفاده های جنسی مربوط به گذشته فرد باشد. از جمله سایر عوامل موثر بر فقدان ارگاسم که زمینه افول میل جنسی را فراهم می­کنند، می­توان تحریکات ناخوشایند، استفاده از داروهای خاص و یا ابتلا به بیماری های مزمن را نام برد.

مقاربت دردناک ؛ مشکلات متعددی می­تواند باعث ایجاد درد در طول مقاربت و در نتیجه وقوع مشکل سرد مزاجی در زنان گردد. از جمله این مشکلات می­توان  به آندومتریوز، توده لگن، کیست تخمدان، التهاب واژن، وجود بافت زخم ناشی از جراحی و یا بیماری های مقاربتی اشاره کرد. مقاربت دردناک ممکن است به دلیل ترس از دخول و یا تجربه های تلخ گذشته در فرد رخ دهد.

درمان سردمزاجی
مشکل سرد مزاجی با تغییر عادات زندگی و یا با کمک دارو قابل درمان است.

درمان سرد مزاجی

موفقیت در درمان مشکل دردسر ساز سرد مزاجی ، تا حدود زیادی بستگی به علت اصلی این مشکل دارد. معمولا مشکلات فیزیکی و شرایط بازگشت پذیر، چشم انداز درمانی امید بخشی دارند. اختلالات خفیفی که در اثر عواملی همچون استرس و اضطراب به وجود آمده اند، با مشاوره و مراجعه به روانشناس قابل درمان خواهند بود.

درمان سرد مزاجی بدون استفاده از دارو

گاهی تغییر در شیوه زندگیتان در احیای زندگی جنسی شما بسیار تاثیر گذار است. از جمله پیشنهادات موجود برای افراد مبتلا به مشکل عدم وجود میل جنسی،  می­ توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ورزش

انجام تمرینات قدرتی و هوازی به فرد مبتلا به مشکل سرد مزاجی بسیار کمک خواهد کرد. چرا که ؛ فعالیت باعث بهبود گردش خون و تقویت خلق و خو و میل جنسی می ­گردد.

  • مدیریت استرس

افراد مبتلا به مشکل سرد مزاجی ، باید یاد بگیرند که چگونه با استرس ها و اضطراب های کاری خود کنار بیایند. این افراد باید بدانند که مشکلات، جزء جدا نشدنی زندگی انسان هستند و نباید به خاطر آن­ها، زندگی شخصی خود و همسرشان را قربانی کنند.

  • نوآوری

دنباله روی از یک روال تکراری در روابط زناشویی، می­تواند بسیار خسته کننده باشد. افراد باید سعی کنند با استفاده از پوزیشن­های مختلف در مکان ها و زمان های جدید، همسر خود را شگفت زده کرده و به جنگ مشکل عدم وجود میل جنسی بروند!

  • ارائه آموزش

آموزش در مورد آناتومی بدن انسان، عملکرد جنسی، رفتارهای جنسی و پاسخ مناسب به این رفتارها، به طرز قابل توجهی به فرد مبتلا به سرد مزاجی کمک خواهد کرد که بر اضطراب خود غلبه کرده و رابطه جنسی پر هیجانی را تجربه کند.

  • افزایش تحریکات

این مورد ممکن است شامل استفاده از ابزارها و روش­های تحریک کننده برای بر انگیخته کردن فرد مبتلا به سردمزاجی و دعوت او به یک رابطه باشد.

  • کاهش میزان درد در خانم ها

استفاده از پوزیشن های مناسب به نحوی که در طی رابطه جنسی زن بتواند فرآیند را در دست داشته باشد، تا حد زیادی به کاهش درد ناشی از دخول کمک می­کند. روان کننده های واژن نیز به کاهش درد ناشی از اصطکاک کمک کرده و زمینه را برای ایجاد یک رابطه لذت بخش به دور از گونه دردی، فراهم می­کنند.

درمان سرد مزاجی با دارو

قرص های افزایش میل جنسی

ترکیبات این قرص ها با دارا بودن تعداد زیادی از ویتامین­ها، به افزایش قوای جسمانی کمک می­کنند. استفاده از این قرص ها در دوران شیردهی و بارداری توصیه نمی­شود.

ژل تحریک کننده

این ژل ها با خواص گرم کنندگی و تحریک کنندگی که دارند، فرد مبتلا به سرد مزاجی را از این دردسر خلاص خواهند کرد.

اسپری افزایش میل جنسی

این اسپری ها نیز مانند سایر موارد فوق، با افزایش میل جنسی فرد، زمینه ایجاد رابطه جنسی سالمی را برای وی فراهم می­ کنند.

همچنین محصولات دیگری برای تحریک و افزایش میل جنسی بانوان وجود دارند، مانند قطره محرک فوری بانوان و یا آدامس محرک بانوان و …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *